Laden Evenementen

In het kader van zowel de Zaterdagmiddagconcerten als o.v. het korenlint treedt op Open Monumentendag op zaterdag 10 september ’s middags het WereldvrouwenKoor uit Arnhem op.

Het WereldvrouwenKoor is opgericht in 2014 als projectkoor voor het Charivari Festival in Arnhem. Na de eerste optredens waren de vrouwen zó enthousiast, dat ze besloten door te gaan. Het koor bestaat uit vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De deelneemsters brengen allemaal hun mooiste lied in, uit het land van herkomst in de moedertaal van hun (groot-)ouders. Vandaar dat het repertoire heel divers is, in vele talen, sferen en kleuren maar altijd passend in de sfeer van deze Wereld Vrouwen. Onder de bezielende leiding van dirigente Monique Verhoeven weten de vrouwen hun enthousiasme en ongedwongen sfeer over te brengen op het publiek. Plezier in het samen zingen gaat hand in hand met het bevlogen werken aan kwaliteit en sprekende programma’s.

Etty Hillesum Centrum, 15.00-15.30 uur en van 16.00-16.30 uur, vrij toegankelijk. https://ettyhillesumcentrum.nl/agenda/