Laden Evenementen

TAALBAAK: Moedertalen Event

Zea + Brader Musiki

Arnold de Boer, ook bekend als Zea en zanger van The EX, brengt in het najaar een 2e CD uit in het Fries. The EX werkt al decennia samen met de Koerdische zanger, acteur in films en theaterstukken Brader Musiki. Van hem kwam in het voorjaar op TERP records een schitterende CD uit.

De muziek van Arnold de Boer is nuchter, hartverwarmend, poëtisch, eclectisch. Gitaar en sampler worden ingezet voor intenste en energieke liedjes. Vaak akoestisch en in zijn moedertaal: Fries. Andere keren gedreven op ruige beats en groezelige baslijnen.

Brader Mûsikî (1958) komt uit het dorp Mûsika in Turkije. Zijn vader maakte traditionele Koerdische muziek. De jonge Brader ruilde ooit zijn schoenen voor een fluit, hij wilde zo graag muziek maken. Dat is nu  zijn professie, naast acteren. En schilderen zijn hobby.
In 1986 vluchtte hij naar Nederland en vestigde zich in Arnhem. In 2005 keerde hij als gevierd muzikant een keer terug naar zijn geboortegrond, maar moest wel 24 uur in een cel doorbrengen. Hij werd vrijgelaten omdat hij de Nederlandse nationaliteit had.
Hij noemt zich een Koerdische Nederlander. Zijn nieuwste album (TERP Records) heet Herim Kuda en gaat over zijn liefde voor zijn Koerdische afkomst en over de romantische liefde. Herim Kuda betekent ‘waarheen moet ik gaan’. Brader Musiki begeleidt zichzelf op de saz. https://zeamusic.bandcamp.com/

 

 

 

 

 

zondag 6 februari, 15.00 uur, Burgerweeshuis, € 10,00