Laden Evenementen

Midzomer Multicultureel Muziekfestijn

Het MMM-festival wordt gehouden in het Worpplantsoen rond de Muziekkoepel Nering Bögel. De bezoekers kunnen kennis maken met de muziek, dans en (eet-)cultuur van vele nationaliteiten. Er zijn optredens van musici, dansgroepen, creatieve workshops en informatiestands van vele nationaliteiten. Je kunt kennis maken met diverse eetculturen, van wereldse specialiteiten en uitheemse gerechten tot Hollandse pannenkoeken. Er is een speciale kids-zone onder begeleiding van The Colorful Circle. Jongeren krijgen een eigen gedeelte en verzorgen daar diverse workshops.

Op 3 podia zijn er optredens van zangkoren, dansgroepen en muziekgroepen afkomstig uit allerlei landen.

Het programma wordt om 13:00 uur geopend door burgemeester Ron König.
Er staan een aantal klinkende namen op het programma, bijvoorbeeld Ronald Snijders en band, de 6-koppige Arnhemse band Bandera Latina, Trio Aktas Erdogan en de Indorockband van Grace Green. Ook diverse koren waaronder het Deventer Wereldkoor en spectaculaire dansgroepen kleuren deze middag het oudste stadswandelpark van Nederland.

Het totale programma is binnenkort op deze pagina te vinden. Zie ook de Facebookpagina van CDS: https://www.facebook.com/Centrum-Diversiteit-en-Samenleving-1591191824335363

Het festijn wordt georganiseerd door het Centrum voor Diversiteit & Samenleving (CDS), en er werken een aantal Deventer organisaties met veel enthousiasme mee, bijv. Muziekkoepel Nering Bögel, St. Vrouwen voor Elkaar, St. Masohi.

Het festijn wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, Kleurrijk Deventer, Stichting Erven Witteveen, Stichting Wessellings-van Breemen, Deventer Cultuur Club, en het Prins Bernhard Fonds.

Zondag 19 juni 2022, 13:00-18:00 uur, Worpplantsoen Deventer, gratis toegang