Laden Evenementen

Graag nodigen wij u uit voor Laten we elkaar leren kennen! Op vrijdag 5 november 2021 gaan vertegenwoordigers van de verschillende culturen en religies met elkaar in gesprek in de Bibliotheek Deventer. De activiteit wordt georganiseerd door Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS), het Museum Geert Groote Huis en de Bibliotheek Deventer.

Deventer is van oudsher een stad van verschillende culturen en religies. Door de haven, de industrie en de onderwijsmogelijkheden bezoeken en vestigen mensen uit de hele wereld zich al eeuwen in Deventer. Tegelijkertijd verhardt de samenleving. Uitsluiting, discriminatie en onbegrip jegens andersdenkenden of mensen met een andere identiteit of cultuur is aan de orde van de dag. Daarom organiseren wij een dialoog tussen vertegenwoordigers van de verschillende culturen en religies in de gemeente Deventer. Onbekend maakt onbemind. Laten we elkaar leren kennen, zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat.

Vanaf 15:30 bent u welkom voor een kop koffie of thee. Vanaf 16:15 start het officiële programma. Het programma ziet er dan als volgt uit:

16.15 uur welkom door de organisaties
16.30 uur introductie dagvoorzitter, Yasemin Cegerek, voormalig Tweede Kamerlid, nu Wethouder Gemeente Heerde
16.40 Gerrit Steunebrink (voormalig docent godsdienst- en cultuurfilosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen)

17.10 uur PAUZE

17.30 uur start panel
18.30 uur einde en hapjes en drankjes

Parkeren is mogelijk voor de deur bij de Bibliotheek Deventer. Adres is Stromarkt 18, 7411PK Deventer. Vanaf station Deventer is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Bibliotheek.

Voor deze activiteit is een coronatoegangsbewijs nodig. Bezoekers worden bij de ingang gevraagd naar een vaccinatie- herstel- of negatieftestbewijs (bijvoorbeeld via de QR-code of geprint) én een geldig legitimatiebewijs.