Laden Evenementen

Kabaka Pyramid is een revolutionaire tekstschrijver met een unieke muzikale stijl; hij mengt de kracht, energie en melodie van reggae met de lyriek van hiphop. Hij is een multitalent uit Kingston en geldt, net zoals zijn maatjes Protoje en Chronixx, als één van de grote voortrekkers van de reggae-revival.

Hij gebruikt zijn muziek om onrecht aan de kaak te stellen. Nummers als Never Gonna be a Slave, Can’t Breathe (een protestsong naar aanleiding van de dood van de Amerikaan Eric Garner die door politieagenten te lang in een wurggreep werd gehouden) en No Capitalist geven een idee van zijn thematiek. Begeleid door The Bebble Rockers produceert Kabaka Pyramid een explosie van liefde, zelfbewustzijn en Afrikaanse trots op het podium.

Na het wereldwijde succes van zijn hitsingle “Well Done” in 2015, bracht Kabaka zijn “Accurate” mixtape, gepresenteerd door Major Lazer en Walshy Fire, uit die meteen een klassieker werd onder reggae- en hiphopfans.

Eind september verscheen zijn, uitzonderlijk goed ontvangen, tweede album ‘The Kalling’.

“The Kalling is really about my journey in music being for a higher purpose, not just to get rich or popular, but to inspire a higher vibration in whoever listens. While the majority seek pleasure and sense gratification, there are a few who the Most High kall upon to keep the balance inna earth. Music is what I use to answer the kall and you can feel it throughout this album.” (Kabaka Pyramid)

WERELDLOKAAL

Dit concert is onderdeel van Wereldlokaal, een initiatief waardoor het culturele aanbod in Deventer meer divers wordt, met meer aandacht voor muziek uit andere culturen.